Uppskattat scout- och kompisläger på Lillstrand

12 AUG 2010
Skrivet av :


Full fart. Från morgon till kväll.
23 ungdomar mellan 9 och 14 år tillbringade måndag till och med onsdag på EFS’ scout- och kompisläger i vackra Lillstrand.
Utöver en massa bad så ägnades tiden åt patrullverksamhet med allehanda aktiviteter, plus morgon- och kvällsbön.

En rolig och uppskattad grej var EFS egnhändigt gjorda ”Slide Slope”. En presenning nedför slänten som var preparerad med såpvatten. Gissa att det skrattades och åktes.


– Lägret är en årligt återkommande tradition. Vi har haft jätteskoj, säger ledaren Maria Karam och passar på att berömma den övriga ungdomliga ledarkåren bestånde av sex tonåringar födda mellan 1991 och 1994.
– De har utfört ett jättejobb. Inte minst i köket

På måndagen arrangerades en tårttävling där smak, namn på bakverket plus samarbetsförmågan skulle bedömas.


Och det genomfördes många ”uppdrag” under de tre dagarna; lufgevärsskjutning, balans- och koordinationstävlingar i form av rockring, bära pingisboll på sked, gå så snabbt som möjligt med en tidning mellan benen, göra upp eld, vattenstafett, hinderbana och sytråden.


Därtill kom lekar som; stol- och musikleken, flygplansleken, flirtleken, tiningsleken, limbo, toarullen, diamanten och listan.


Ett populärt inslag är den traditionella leken ”Generalen” där det gäller att lista ut vem som är general respektive spion i gänget.
Otympliksa spelen är också en höjdare där grenar som backhoppning (från en drykesback), konstig åkning, häcklöpning, spjutkastning och kulstötning ingick.

Nedan följer fler bilder från lägret som vi på justnu-redaktionen får använda. Maria Karam var snäll och lämnade en usb-sticka med flera hundra bilder.
Det tackar vi för
Så det som följer nedan är bara ett litet urval.
Men vi hoppas att detta ska inspirera och intressera fler ungdomar. För vi antar att det blir ett nytt läger i augusti 2011.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.