Simon gjorde fem mål

16 AUG 2010
Skrivet av :
Nybyn besegrade gästande Bergnäset 3 med hela 9-1 (7-0)  på måndagskvällen i ett riktigt målfyrverkeri. Simon Häggström gjorde fem (!) av målen.
– Simons roll som yttermittfältare passar som hand i handske, säger Greger Sundman, tränare.
På bilden ovan gratuleras Häggström av Fredrik ”Freud” Johansson. Glädjen gick inte att ta miste på.
– Så här bra har vi aldrig spelat. Direkt från start släppte vi bollen och den gick som på ett snöre mellan våra spelare vilket gjorde att vi skapade chanser i massor. Jag är fantastiskt nöjd med hela laget, berömmer Sundman.
Johan Stenvall var också målsugen och vädjade i den här situationen om en straff.

Men matchens lirare var förstås femmålsskytten Simon Häggström. Den tidigare ytterbacken som flyttades upp till yttermittfältare. En position där han numera gör stor succé.

– Simon har ett bra tillslag på bollen. Han kommer rätt på öppna ytor, hittar rätt och läser spelet rätt. Dessutom jobbar han alltid hårt både i offensiven och defensiven. Jag ville prova honom som yttermittfältare och det har ju visat sig bli ett lyckat drag, förklarar Sundman som också vill hylla hela laget.

– Det här var en riktig laginsats. Genom våra innermittfältare Per Hortlund och Erik ”Gurra” Gudmundsson skapade vi ett tryck. I ytan bakom klev mittbacken Erik Norén upp på ett sätt som vi aldrig gjort förr. Det var en fröjd att se första halvlek, tycker Sundman.
– Men alla i laget var bra. Det vill jag understryka.
Framåt så svarade Mitko Kabakchiev för tre mål. Fredrik ”Freud” Johansson gjorde ett.
– Mitko är ju som en virvelvind där uppe och skapar ytor för andra.

Målvakten Samuel Karlsson var också säkerheten själv de få gånger Bernäset tilläts komma till anfall.

I andra halvlek slog Nybyn av lite på takten.
Och än lever hoppet om serieseger för Nybyn men då måste Bergnäset 4 drabbas av nervdaller och tappa poäng i sina återstående matcher.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.