Man måste våga sticka ut

28 AUG 2010
Skrivet av :
Anders Lindh

Anders Lindh projektledare för Åsa Projektet i Älvsbyn var väldigt nöjd på fredagskvällen då utebion i Lomtjärnsparken låg i startgroparna vid 20 tiden.
Idén har funnits under en längre tid, det gällde bara att hitta en vettig dag och så i kväll (fredag) är det tid att sticka ut hakan ordentligt.
För visst är en biograf i Lomtjärnsparken med gratis film för alla innevånare både små och stora, något som sticker ut.
Detta är en av många både udda, ovanligt och vågade idéer att aktivera ungdommar och föräldrar om att skapa förutsättningar att aktivt komma åt ett utbrett drogberoende, genom gemensamma projekt och aktivt deltagande.

För även om starten av barnfilmen klockan 20 ”Till Vildingarnas land” fick flyttas fram en dryg kvart på grund av att det var för ljust ute, så var tillströmningen god av barnfamiljer med både små och stora.

Sedan spred sig höstmörkret och termometern visade 7 grader, kvällens vuxenfilm ”Grease” bjöd på nostalgi för de äldre och uppslutningen i parken var god, någonstans mellan 250 – 300 personer njöt i två timmar av en klassiker både i bild och ljud mitt ute i Lomtjärnsparken.

Omdömmet var inte delat utan övervikten låg på nivån ”En toppen kväll”, ”Nya djärva drag”, med hopp om en repris vid senare tillfälle. Kanske just det som var grunden i Anders Lindh:s idé om utomhusbio som då var upptakten till höstens Bioprojekt som fortsätter på Forum biografen i höst.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.