Konrads Limpa med hemligt recept

28 AUG 2010
Skrivet av :
Mona Norman hade bakat 19 st ”Konradslimpor”

Mona Norman barnbarn till Konrad Nilsson hade bakat 19 st Konradslimpor utifrån det hemliga originalreceptet som hon har kvar i sin ägo, vid grannloppisen på Bäckgatan under lördagen.

Konradslimpan är nog det alla äldre Älvsbybor är uppfödda på. ”Den var en stående frukost under barndommen, te med mjölk med 2 skivor Konradslimpa, med ost och prickig korv, var mums.” säger en äldre Älvsbybo som var med på den tiden. ”För att inte tala om alla utflykter då matsäcken bestod av konradslimpa och varm choklad.”

Tyärr gick Konrad Nilsson bort i en tragisk trafikolyka dagrna innan han hann sätta spaden i jorden för att starta ett eget bageri och göra limpan känd utanför Älvsbyn. Dessa planer hade han samtidigt som hans bror Gösta planerade Polarbröd. Konrad drev också Konrads Restaurang i nuvarade polisstationen.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.