Insamling av björnspillning

25 AUG 2010
Skrivet av :

Nu är insamlingen av björnspillning i Norrbotten igång och den pågår fram till 31 oktober 2010. Du skickar in ditt prov till Länsstyrelsen som registrerar proverna och därefter skickar dem vidare till DNA-analys. Välkommen att delta!
Allmänheten kan hämta insamlingsmaterial på 80 olika utlämningsställen (bensinstationer, affärer, privatpersoner och så vidare) runt om i länet. Insamlingspåsar har ocskå skickats till älglicensinnehavare och jaktlag, Sveaskogs och SCA:s lokalkontor, Länsstyrelsens naturbevakare, Svenska naturskyddsföreningen med flera.
Hur går det till?
Provtagning görs genom att en liten mängd spillning tas i en liten provpåse. Provet skickas portofritt till Länsstyrelsen. Detaljerade instruktioner finns i provtagningsmaterialet.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.