Insamling av björnspillning

25 AUG 2010
Skrivet av :

Nu är insamlingen av björnspillning i Norrbotten igång och den pågår fram till 31 oktober 2010. Du skickar in ditt prov till Länsstyrelsen som registrerar proverna och därefter skickar dem vidare till DNA-analys. Välkommen att delta!
Allmänheten kan hämta insamlingsmaterial på 80 olika utlämningsställen (bensinstationer, affärer, privatpersoner och så vidare) runt om i länet. Insamlingspåsar har ocskå skickats till älglicensinnehavare och jaktlag, Sveaskogs och SCA:s lokalkontor, Länsstyrelsens naturbevakare, Svenska naturskyddsföreningen med flera.
Hur går det till?
Provtagning görs genom att en liten mängd spillning tas i en liten provpåse. Provet skickas portofritt till Länsstyrelsen. Detaljerade instruktioner finns i provtagningsmaterialet.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.