Direktflyg till London

05 AUG 2010
Skrivet av :

SAS öppnar en ny direktlinje mellan Luleå Airport och London den 6 november. Varje lördag flyger SAS ett plan med 120 säten mellan Luleå Airport och London Heathrow, en av världens största flygplatser.
Ett glädjande besked för Älvsbyn kommun som tillsammans med bland andra övriga kommuner i fyrkanten arbetat för att få direktflyg till någon stor europeisk stad.

Priserna börjar från 695 kronor, inklusive alla skatter och avgifter. Flyget avgår 11.20 från Luleå Airport landar London Heathrow 13.35. Planet vänder och lämnar Heathrow 15.35 för att landar Luleå Airport 19.50 (lokala tider).


– Vi är väldigt glada över att erbjuda en direktlinje mellan norra Sverige och London. Det gör det enklare och smidigare för många norrlänningar att ta sig till London, samtidigt som det finns ett stort intresse i England att besöka Lappland och de fantastiska turistupplevelser som finns i närheten av Luleå, säger Robin Kamark (bilden), kommersiell chef, SAS.
Den nya linjen är ett resultat av partnerskapet mellan det regionala samarbetsprojektet City Break to Swedish Lapland, Swedavia, Visit Sweden samt Swedish Lapland.
För besöksnäringen i Norrbotten och inte minst Älvsbyn öppnas dörrarna till en stor marknad. I Storbritannien bor drygt 61 miljoner människor.
Bara i centrala London bor drygt åtta miljoner människor och i hela storstadsområdet cirka 13 miljoner.
En viktig del i SAS beslut är att de utöver tron på tillräcklig utgående trafik inom Luleå Airports upptagningsområde tror på den regionala turistnäringens förmåga att skapa inkommande turism. Turistnäringen har bra produkter för den brittiska marknaden och vi har på ett trovärdigt sätt kunnat visa att vi tillsammans med våra partners har ekonomiska medel och kunnande för att bedriva aktiv marknadsföring av regionen och våra produkter i Storbritannien. En mycket viktig roll har spelats av Swedavia som bidragit med kompetens samt ekonomiska incitament för att skapa ny trafik på sina regionala flygplatser.
Partnerskapets roll är nu att genomföra marknadskampanjer på den brittiska marknaden med start under hösten 2010 och i detta arbeta är det av avgörande betydelse att vi fått med Visit Sweden’s Londonkontor.
Det är även avgörande för vår framgång att vi nu lyckas säkra regionala medel för att fortsätta bedriva marknadsföring under åren 2011-12. Projektet City Break to Swedish Lapland avslutas 2010-12-21. Det är också en förutsättning för att vi skall kunna fortsätta arbetet tillsammans med Visit Sweden. I stort sett samtliga av projektets tidigare finansiärer har för avsikt att fortstätta med ny, och i många fall större, finansiering under perioden 2011-12. Vi har med denna medfinansiering i ryggen gått in med en ansökan till Tillväxtverket för nya EU-medel.
Jag kommer under hösten, tillsammans med de lokala destinationsorganisationerna, att ytterligare informera om den nya linjen och den brittiska marknaden samt vilka möjligheter detta ger för oss.
City Break to Swedish Lapland (2008-06-01—2010-12-31) är ett projekt finansierat av turist-organisationerna Visit Luleå(projektägare)/Boden Turism/Pite Presenterar/Vildmarksälven Älvsbyn, kommunerna Kalix/Älvsbyn/Boden/Piteå/Luleå, Piteå Havsbad, Swedavia, Länsstyrelsen, Längmanska företagarfonden och EU´s strukturfonder.
Projektets mål är att öka antalet utländska gäster inom den regionala turistnäringen genom att skapa ett internationellt direktflyg via Luleå Airport och därefter marknadsföra vår region och dess produkter på gästernas avresedestination.
För mer information, vänligen kontakta:
City Break to Swedish Lapland, Lars Lindberg 070-682 77 86

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.