300 besökte byadagen i Bredsel

09 AUG 2010
Skrivet av :

Många glada barn och vuxna roade sig på årets byadag, lördagen 7 augusti. Vädret var strålande, maten och fikat smakade bra och närmare 300 personer hade hittat till Bygdegården i Bredsel.

En av mathöjdpunkterna var Bredselskebaben som består av en halv mjukkaka och stekt fläsk. 150 mjukkakor som bakats i Bredsels bagarstuga samt 15 kilo fläsk gick åt under dagen, när herrarna iklädda Bredselströja och Bredselskepsar serverade direkt från Mourikkorna. Inne i byagården såldes hembakade fruktpajer och kaffe av de glada damerna.

Det fanns även varmkorv och glass, och Cecilia Lund (på bilden) fixade galant rosa sockervadd till barnen.

Ute i solskenet stod Sigurd Granström (bilden ovan) för underhållningen och publiken fick både lära sig pitemålets grammatik och sjunga med lite grann. Sigurd gjorde två uppträdanden under dagen som båda uppskattades mycket av den applåderande publiken. Många letade och fyndade också på loppis, dit rekordmycket saker lämnats in. Grillkol, blommor, möbler och färskpotatis från Trångfors såldes också.

För barnen fanns, förutom en stor hoppborg och rutschkana, hästen Kasper på plats. Flera fick sin första ridupplevelse på den fina vita hästen.
Men den största behållningen av dagen är såklart att få träffa nya och gamla släktingar och vänner, och det var många kära möten och återseenden denna soliga lördag! Det var nöjd styrelse för Bredsels Bydgegårdsförening som packade ihop i slutet av dagen och genast började planera inför 2011.
Besök bredsel.blogg.se för senaste nytt från Bredsel på webben.

TEXT OCH FOTO: ANNE GRAF

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.