Uppföljare till en svensk klassiker

16 JUL 2010
Skrivet av :


Nästa vecka påbörjas inspelningarna av ”Jägarna 2” i Överkalix, berättade Kjell Sundvall i sitt invigningstal på Överkalix marknad. Valet av Överkalix är bra för att miljön passar handlingen i den nya filmen på samma sätt som Älvsbyn passade i den förra. Liksom i Älvsbyn hoppas han på en kul höst och att filmen blir ett med bygden.

Den nya filmen bygger på följande handling:

Det har gått 15 år sedan Erik (Rolf Lassgård) i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu 15 år senare bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana…

Manus: Björn Carlström Stefan Thunberg
Regi: Kjell Sundvall
I rollerna: Rolf Lassgård, Peter Stormare
Inspelning: 2010
Biopremiär: 2011
Produktionsbolag: Sonet Film

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.