Trippelt Nybyn i topp i Harrsvängen

31 JUL 2010
Skrivet av :


Från Vänster: Fredrik Röding, Per Nilsson, Stefan Lindbäck, Johan Boldrup, Mattias Forsberg.

Stefan Lindbäck Nybyns IK var först i mål i cykelloppet Harrsvängen som genomfödes i Korpilombolo 2010-07-31. Tvåa blev Per Nilsson och trea Mattias Forsberg även dom Nybyns IK.

Loppet kördes över 90km i fint men blåsigt väder, klungan höll en lagom fart de första 30km för att de flesta skulle orka ”bita” sig fast. När sedan bansträckningen gjorde att vinden blåste i ryggen i så höjde Nybyns åkare farten rejält för att minimera tätklungan, i ca 30km så var snittfarten uppe i över 45km/h. Efter ca 55km cykling så hade farten och slakmotorna minimerat tätgruppen till att bestå av enbart Nybyåkarna och två starka åkare från CK Laponia. Där blev det lite rävspel och kul taktisk körning. Senare i loppets längsta uppförsbacke ca 17km från mål så gick Olov Pettersson CK Laponia ifrån, men den luckan tätades strax senare till av Nybyns lagmaskin. Loppet blev tillslut en spurtuppgörelse, och där dominerade ”de röda” så att dom knep alla pallplatser med 1:a Stefan Lindbäck, 2:a Per Nilsson 3:a Mattias Forsberg.
Fint lagarbete där ”slitvargen” Johan Boldrup skall ha en extra eloge för stark och uppoffrande körning för oss andra

Mer om cykel på www.nybynsik.se

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.