Tre döda i trafikolycka

25 JUL 2010
Skrivet av :

Magnus Berglund, 34, hans fästmö Madeleine Wikström från Hemmingsmark och ett av deras barn omkom vid trafikolyckan på E4 i höjd med Bertnäs mellan Piteå och Norrfjärden på söndagen.
Ytterligare två döttrar till paret, som färdades i bilen, klarade sig med livet i behåll men är allvarligt skadade. Den ena vårdas vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå den andra vid Sunderbyns sjukhus.
Händelsen är en oerhörd tragedi för nära anhöriga som möttes av det fruktansvärda chockbeskedet på söndagseftermiddagen.
Olyckan inträffade när småbarnsfamiljens personbil frontalkrockade med en chartrad buss från Skellefteå. I bussen fanns Moröns fotbollslag som skulle upp till Luleå för match mot Luleå SK.
Vid kollissionen välte bussen.
Föraren av bussen uppges ha klarat sig från fysiska skador men var av naturliga skäl svårt chockad av händelsen. Av spelarna ådrog sig ett 15-tal lindrigare skador.
Under räddningsarbetet kallades ambulanser in från Älvsbyn, Piteå och Boden plus helikopter.
– Vi hade även flera tunga fordon som hjälpte till, bland annat en lastväxlare med tung räddningsutrustning, sex brandbilar plus fler räddningstjänstfordon. Vi var 23 stycken som mest, berättar Torbjörn Johansson, räddningschef i Piteå och Älvsbyn.
– Det tog 50 minuter innan samtliga som behövde vård hade blivit omhändertagna. Det är imponerande. En söndagseftermiddag i semestertider. Det var precis i ett skiftbyte, berättar Berit Vesterberg, platschef vid Piteå älvdals sjukhus.
Vad som orsakade olyckan ska utredas.
– Vi kan egentligen inte berätta något mer om hur olyckan gick till. Jag kan inte svara på i vilket körfält olyckan inträffade. Vi måste hålla förhör med samtliga inblandade som kan lämna sådana uppgifter. Vittnen som har varit framför eller bakom de här fordonen. Jag vet inte om det var mycket trafik. Men det var semestertider och mycket folk, så det torde vara det, säger Petra Hinterhaner, vid poisen.
Madeleine Wikström hade även en son från ett tidigare förhållande. Men han var inte med i bilen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.