Musik i Sommarkväll

29 JUL 2010
Skrivet av :


På torsdagskvällen bjöds det på Musik i Sommarkväll i Älvsby Kyrka den femte kvällen av sju.

Duo Aurora med Walter Berggren på Orgel och Mikael Börresen, klarinet bjöd på ”Sköna klangögonblick”.

En mycket njutbar resa med musik av Georg Friedrich Händel, J. S. Bach, Oskar Lindberg och W.A. Mozart även egenkomponerad musik av Mikael Börresen och ett arrangerat orgelsolo av Walter Berggren.

Två mycket duktiga musiker fick orgel och klarinett att harmoniera fint i Älvsby Kyrka, som med sin halvlånga efterklang fick de två att låta som ett.

Kvällens Sommarpartita ett orgelsolo på psalmerna 201 ”En vänlig grönskas rika dräkt”, 202 ”De blomster som i marken bor” och 199 ”Den blomstertid nu kommer” fick undertecknad att känna harmoni.

Gammal Fädbopsalm av Oskar Lindberg kändes djup och ståtlig, där orgelns djupa bastoner kändes och klarinetten fick liv i melodin, här blev det ”Ståpäls”

Mikael Börresen egna ”Siehe.es kommt die zeit” en klagosång över en text av profeten Amos(750 år f.kr) för soloklarinett och hans ”Nordiske Reflexioner” om sommarljuset, lugnet och vemodet inför det stundande mörkret var också något av det där lilla extra.

Avslutningsvis blev det även ett uppsluppet extranummer, och de dryga tretio besökarna kunde vandra hem med minnet av de ”Sköna Klangögonblicken”.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.