KRIK-läger på Lillstrand

17 JUL 2010
Skrivet av :


Ett 30-tal ungdomar plus ledare har i helgen samlats på ett läger för Kristen Idrottskontakt, KRIK, på Lillstrand utanför Älvsbyn för att ha kul tillsammans.


Idrottsseminarier varvas med Gudstjänstmöten och lekar. På fredagen besöktes av lägret av Sommarkyrkan som bjöd på vacker sång och musik.


Julia Strand, som sitter med i KRIK:s riksstyrelse, är med på lägret. Hon berättar att KRIK föddes i Norge där organisationen vuxit sig stark med tiotusentals medlemmar.


I Älvsbyn är KRIK inne på sitt andra år. Lägret på Lillstrand är också det andra och ska förhoppningsvis bli en årlig tradition.


Lägret besöktes bland annat av Luisa Forsberg som hade boarder-collien Mux med sig.


Idrottsseminarierna består av fotboll, beach-volleyboll och vattenaktiviteter. Men redan på fredagskvällen tjuvstartade en del med lite bad och simning.


Ungdomarna är tydligen duktiga simmare för de vågade sig långt ut på sjön där deras huvuden påminde om nyfikna sälar som kikar upp över vattenytan…


Den här tjejen är inte krigsmålad, utan det är reflexer från vattnet som speglar sig i hennes ansikte.


Lillstrand bjuder på vackra vyer i Guds underbara natur.


Vattentemperaturen beskrevs som behaglig…


Även om vissa tog flytetyg till hjälp.


Olle Sundqvist och Josef Raad var kvällens grillmästare.


Deras hamburgare gick åt som smör i solsken.


Ungdomarna visade god aptit.


…och de verkade ha skoj tillsammans.
– Hittills har KRIK i Älvsbyn mest haft aktiviteter evenemangsvis, som det här lägret och KRIK-dagar. Men vi siktar på fler aktiviteter och fler medlemmar, berättar Olle Sundqvist.
TEXT OCH BILD: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.