Jonatan vinnare och yngste deltagaren i Lapland Ultra

05 JUL 2010
Skrivet av :


I fredags och lördags gick ultramaratonloppet Lapland Ultra med start och mål i Adak. På startlinjen fanns en Älvsbybo, Jonatan Nordebo. Jonatan passerade mållinjen på tiden 9 timmar och 11 minuter, som fyra totalt och etta i herrklassen (de tre som var före tävlade i H40 och H50).

Lapland Ultra är en 100 kilometer lång löpartävling som går på vägar i skogarna mellan Adak och Slagnäs. Jonatan (med nummer 49) som fyller 18 år om fyra månader är den yngste som någonsin deltagit i tävlingen, enligt arrangörerna.
Två Älvsbybor har tidigare genomfört hela loppet; Markus Pettersson från Nybyn, som sprang 2007 och 2009, med bästa tid 9 timmar och 32 minuter, och Stefan Sundström som sprang 2001 på 12 timmar och 25 minuter. Dessutom har Tväråselets AIF deltagit med ett lag i stafetten.
BILDER OCH TEXT: ELISABETH NORDEBO

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.