Jonatan vinnare och yngste deltagaren i Lapland Ultra

05 JUL 2010
Skrivet av :


I fredags och lördags gick ultramaratonloppet Lapland Ultra med start och mål i Adak. På startlinjen fanns en Älvsbybo, Jonatan Nordebo. Jonatan passerade mållinjen på tiden 9 timmar och 11 minuter, som fyra totalt och etta i herrklassen (de tre som var före tävlade i H40 och H50).

Lapland Ultra är en 100 kilometer lång löpartävling som går på vägar i skogarna mellan Adak och Slagnäs. Jonatan (med nummer 49) som fyller 18 år om fyra månader är den yngste som någonsin deltagit i tävlingen, enligt arrangörerna.
Två Älvsbybor har tidigare genomfört hela loppet; Markus Pettersson från Nybyn, som sprang 2007 och 2009, med bästa tid 9 timmar och 32 minuter, och Stefan Sundström som sprang 2001 på 12 timmar och 25 minuter. Dessutom har Tväråselets AIF deltagit med ett lag i stafetten.
BILDER OCH TEXT: ELISABETH NORDEBO

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.