Jonatan besegrade brorsan i PDOL-Pärsen

31 JUL 2010
Skrivet av :

Strax dags för start i PDOL-Pärsen 2010. Minitriatlontävlingen börjar med 10 km cykling. Jonatan har startnummer 5, Daniel nummer 1 och Johannes nummer 2 med röd nummerlapp.

Daniel Nordebos svit med tre raka segrar i PDOL-Pärsen höll inte när lillebror Jonatan, 17 år, för första gången deltog i herrklassen. Jonatan sprang över mållinjen som segrare och Daniel som god tvåa.

– Jag visste att han skulle kunna bli min hårdaste konkurrent, och om nu någon skulle slå mig, så var det ju roligt att det var han, sa han och gratulerade brorsan till segern.
Johannes Hortlund tog en lätt seger i juniorklassen, trots oturen att hamna mitt i en ihopcyklingsincident där han också själv körde omkull.

Efter cyklingen när det var dags att hoppa ner i kanalen hade Daniel en liten ledning över Jonatan.

Till en början simmade de jämsides, men de 200 meterna simning visade sig vara Jonatans starkaste sida, och snart drog han ifrån, och hade sedan en ledning inför löpningen på 2,5 km som Daniel inte lyckades ta in.
På grund av omkullcyklingen hamnade Johannes lite längre bak i ledet. De första 100 meterna när man simmar motströms i kanalen, var ovanligt tunga i år eftersom vattnet var mycket mer strömt än vanligt.
En del simmare hade till och med svårigheter att överhuvudtaget ta sig framåt.

Jonatan, till höger, och Daniel till vänster.

Johannes vid prisutdelningen.

Text och Foto: Elisabet Nordebo

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.