Häftig dansuppvisning

11 JUL 2010
Skrivet av :

För 18:e året i rad arrangerar Dans i Nord dansläger på Älvsby Folkhögskola. 62 ungdomar har under veckan drillats i balett, breaking, streetdance och modern dans.
– Dans blir allt populärare, säger Ann Strandberg, lägeransvarig och till vardags lärare vid dansskolan i Kalix.
På lördagen hade elverna uppvisning på stora scen i Lomtjärnsparken. Det blev en häftig upplevelse. I dag söndag bjuds alla intresserade på en repris i folkhögskolans aula.
Bilderna i detta inlägg ger en liten försmak av vad som väntar.

Ann Strandberg är jättenöjd med veckan.
– Allt har fungerat jättebra. Det är motiverade ungdomar som är här.
Av de 62 eleverna kommer majoriteten från Norrbotten, men ingen från hemmaplan – alltså Älvsbyn. Men det finns också några från Stockholm och Umeå som till vardags studerar vid svenska balettskolan. Så ryktet om dansskolan har nått långt.

Dansveckan arrangerades tidigare i samband med baletten Trolltagen vid Storforsen. Den föreställningen är numera nedlagd men dansskolan lever vidare.
Utöver Strandberg finns två gamla bekanta lärare på plats; Jussi Sirviö och Gita Sandberg. Nya är Marcus Baldemar och Susan Nyman.
Vid sidan av all dans så har eleverna även ägnat en del tid åt andra aktiviteter som bad, besök på dansskolan i Piteå, grillkvällar och en del andra trevliga saker.

FOTO: STERLING NILSSON. TEXT TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.