Folkfest vid Storforsen

12 JUL 2010
Skrivet av :

Nära 3 000 biljetter har redan sålts till Diggiloo-konserten vid Storforsen. Och metrologerna lovar vackert väder med stigande temperatur hela dagen.

– Många biljetter brukar säljas vid grindarna. Så vi hoppas på en riktig folkfest, säger Randolf Eriksson, arrangör, på bilden ovan tillsammans med medlemmarna i gruppen Alcazar.
Redan dagen före, alltså i dag måndag, har många intresserade sökt sig till Storforsen.
– Vi har en hel del som följer scenbygget, berättar Randolf.
Nära 3 000 biljetter har sålts i förköp. Blir vädret det utlovade lär säkert många bestämma sig på morgonen. Förhoppningsvis stiger publiksiffran till runt 5 000.
– Man kan i alla fall hoppas. Det ser lovande ut, säger Randolf.

En liten specialare bjuds av Diggiloo-gänget vid Storforsen. Redan klockan 10.00 på förmiddagen öppnas området och den som vill kan alltså följa hela förarbetet med sound-check och annat.
– Vi kommer att ha en picknick-yta öppen hela dagen efter rekommendationer av bland andra Lasse Berghagen, berättade turnéledaren Patrik Krall när vi träffade honom i samband med en presskonferens i Luleå.
Men redan innan showen börjar så har besökarna tillgång till restauranger, Salvequicks barnland och en återkommande favorit – Mojjes familjeshow.
Randolf Eriksson, ansvarig för utvecklingen av Storforsen-området, är också mycket nöjd med upplägget.
– Diggiloo bjuder på en helhet vilket är deras styrka.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.