Älvåkra-festivalen har startat

22 JUL 2010
Skrivet av :


Bildtext: Åsa Vedin, Sandra Granström, Magdalena Malmqvist, Ingemar Nilsson, Cecilia Karlsson, Simon Malmqvist och Charlotta Nilsson välkomnar alla partysugna i Älvsbyn till tältet på Älvåkra.

Mini-festivalen vid Älvåkraskolan startade på torsdagskvällen med öltält och musik av lokala band. Först ut på scen var The Bändärs som bjöd på en kavalkad av gamla rock’n roll-hits av bland andra Rolling Stones och Bryan Adams.

Bildtext: The Bänders med Anders Nilsson, Urban Engman, Thomas Hedberg, Andreas Lundquist och Mikael Christensson.
De delade scenen på torsdagskvällen med The Übervillage, som bjöd på egna låtar. Båda banden fick det att svänga bra och allt eftersom tiden gick fylldes tältet med folk.

Bildtext: The Übervillage bestående av Jonas Eriksson, Christoffer Sundqvist, Rickard Öhlund, Janne Eriksson och Olov Eriksson.

Bildtext: The Bändärs på scen.
Bakom festivalen står ägaren av Cafe Storgatan, Charlotta Nilsson.
– Vi vill göra något för älvsbyborna och de turister som är här. Jag tror att det behövs en träffpunkt, säger Charlotta.
Det här är andra året som festivalen genomförs.
– Förra året kom mest folk på fredag och lördag. Så vi hoppas på mycket folk även i år, berättar Charlotta när vi träffar henne efter 21-tiden på torsdagskvällen.
Då spelar The Bändärs för fullt och folk börjar droppa in i det stora tältet.
– Vi vill uppmuntra lokala band för vi har så många duktiga musiker i kommunen. Synd bara att folk i går ut så sent. Många kommer först mellan klockan 23.00 och 24.00. Det vore roligare om tältet fylldes tidigare av glada människor.
Minifestivalen i Älvsbyn lockar gäster i alla åldrar, från 18 år till 80.
– Åldersmixen gör att det oftast blir en jättemysig stämning.
På fredagen spelar The Coffecup Expirience, och på lördag The Moskitos. Fredag och lördag bjuder även på karaoke som sköts av Roger Landström.
Att festivalen hålls på Älvåkra beror främst på två saker.
– Det är centralt och ligger så bra till att inte så många störs av musiken, säger Charlotta.


Bildtext: Tidigare älvsbybon Ove Fredriksson, bosatt i Norge sedan 14 år, är hemma på besök och passade på att ta en öl.


Bildtext: …med sig hade Ove bekanta från Norge som Björn Sund (t.v) här i sällskap med Tommy Westerberg.
TEXT OCH BILD: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.