ÄIF-tjejer fick känna på division ett-tempo mot Piteå

24 JUL 2010
Skrivet av :


Bildtext: Två av Piteås största stjärnor, skyttedrottningen June Pedersen från Norge och kanadensiska landslagsmålvakten Stephanie Labbé, ställdes mot varandra i uppvisningsmatchen. Här i en situation som Labbé vann.


Sju Älvsbytjejer fick provspela med damer ur Piteå IF:s division I-trupp.
– Det var lite snabbare tempo än i fyran. Tur att det bara var en halvlek, säger Liselott Andersson.
Men ÄIF:s tjejer behöver inte skämmas för sin insats. Tvärt om. Och kanske blev uppvisningsmatchen en inpsirationskälla för vidare satsningar.
Utöver Liselott (trea från vänster på bilden ovan) spelade Frida Bergvall, Helena Norberg, Caroline Berell, Caroline Harlin, Anna Sundberg och Johanna Björk.


Anna Sundberg var som vanligt på hugget och Helena Norberg hade ett friläge i slutet av matchen efter en fin löpning.


På bilden grattas Emilie Emvall efter sitt 1-0-mål…


Erika Nilsson Waara kvitterade…


…och Amanda Höglund gjorde 2-1 till de röd-vita.
Piteås match i Älvsbyn var ett tack för att Polarbröd sponsrar lagets elitsatsning. Även om ena laget spelade i Älvsbyns tröjor så bestod de båda lagen mest av PIF-spelare.
Piteå passade på att testa en del nya förmågor. Mest imponerade Johanna Andersson, vänsterback, som i dag spelar för Assi men som har ett förflutet i Älvsbyn.
TEXT OCH BILD: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.