Näringslivsgala med fest och glamour för företag och anställda

17 JUN 2010
Skrivet av :

Den 23 oktober blir det stor fest i Älvsbyn. Då är det premiär för kommunens egen Näringslivsgala med prisutdelning, underhållning och festligheter.

– Intresset är stort. Företag har redan hört av sig, berättar Randolf Eriksson, näringslivsutvecklare.

Bildtext: Fyra arrangörer och en sponsor. Ulf Burström, Köpmannaföreningen, Stefan Hardselius, LRF, Torgny Hortlund, Företagarna och Randolf Eriksson, Älvsbyns kommun, representerar arrangörerna till Näringslivsgalan. Anette Grundström, Sparbanken Nord, finns med som sponsorföreträdare.

Galan är ett samarrangemang mellan kommunen, LRF, Köpmannaföreningen och företagarna. Huvudsponsor är Sparbanken Nord.

Arrangörerna dukar upp med en tre-rätters middag, underhållning med Stefan Gunnarsson, Sigurd Granström, Emil Alm och Älvsbyrevyn. Dessutom blir det dans.

Men galans höjdpunkt blir förstås prisutdelningarna när; Årets rookie, Årets senior, Årets älvsbyambassadör, Årets företag, Årets företagare och ”Folkets favorit” presenteras.

Folkets favorit kommer att röstas fram via webben och blir kanske det mest prestigefyllda priset av alla. Ungefär som Radiosportens Jerringpris.

Anmälningar och webb-röstningar administreras av Företagarna.

– Vi är ju den organisation på byn som har eget kansli med personal, säger Torgny Hortlund.

Alla inblandade i arrangörsgruppen lovordar samarbetet som kommit till stånd.

– Det är viktigt att dra nytta av varandra och varandras erfarenheter, tycker Stefan Hardselius, LRF.

Galan fyller samma funktion.

– Intresset från Köpmannaföreningen är stort. Många ser fram att få träffa andra på galan. Den blir ju samtidigt som en jättelik företags- och personalfest för många, säger Ulf Burström.

Ett annat syfte med galan är att ”Manifestera och positionera Älvsbyn som en kreativ och dynamisk plats för ett rikt och levande näringsliv”.

– Och en del i varumärkesbyggandet av Älvsbyn, betonar Randolf Eriksson.

Galan kommer förmodligen också att ersätta många av de tidigare årsfesterna för olika företag och organisationer eftersom de tenderat att locka allt färre deltagare.

– Det här blir någonting nytt och fräscht, tycker Randolf Eriksson och får medhåll av Anette Grundström på Sparbanken Nord.

– Näringslivsgalan är en jättebra idé. Vi är glada att få medverka i ett sådant arrangemang. Galan fyller också vår vision att ligga nära företag och kunder. Det här är ett sätt att visa hur roligt det är att bo, leva och verka i Älvsbyn.

Företag som så önskar kan även anmäla sin personal till galan. Priset per person är 495 kronor.

Så nu vet ni det…

Läs mer på: http://www.foretagarna.se/Regioner/Norrbotten/Foreningar/Alvsbyn/Kalender/Foretagargala/

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.