Familjär musik med en del galenskaper

20 MAJ 2010
Skrivet av :

Ännu en höjdarkväll i ”Byan” i Bredsel blev det på fredagskvällen då Nick Borgen återkom med sin turne ”Musik och Galenskaper”.

Det blev även egna tolkningar av Cornelis Vreeswijk med flera, väl avvägt med mellansnack och även inslag av gymnastiska övningar som roade både gammal och ung i publiken.

Nick är född i Tromsö 1952 och kom till Sverige 1969 och har blivit kvar här. ” – Så vill ni veta lite mer om norrmän så kan ni ju alltid fråga mig! För jag vet att de har Olja ! ” skojar han till det i pressentationen av sig själv, innan han snabbt ger sig på Älvsbyn Just Nu:s fotograf och undrar från vilken kvällstidning han kommer, allt under ovationer från publiken.

”Vilken kille” för en Papparatzzi !!

Inför närmare femtio gäster bjöd Nick Borgen sedan på en hel del av sina gamla hits (ca 350 st) från förr då han både uppträtt själv eller med dansband som Scandinavians,Thor-Eriks eller varför inte de ”Norska Melodi Grand Prix” vid tio tillfällen.Kvällen var uppdelad på två akter med fika så de dryga två timmarna gick fort.Avslutningsvis kan nämnas om Nick Borgen att han även verkar som författare och kom ut med sin debutroman 2009 vid namn ”Den okända soldaten”

” – Vid förra årets besök av Nick Borgren var vi kring tretiofem personer i publiken och då var det mer en föreningsfest, – I år så bjöd vi även in allmänheten” berättar David Dahlberg och hela kvällen känns väldigt lyckad då många av gästerna berömt hela kvällen.

” – Visst hadde vi hoppats på lite mer förändringar från Nicks sida vad det gäller låtval.. Men samtidigt har vi förståelse för att turnerar man nu mycket som han gör, så är det kanske svårt att förändra allt på så kort tid som ett år.” avslutar David Dahlberg.

Avslutningsbilderna är när Nick tolkar Lena Philipsson ”Det Gör Ont”

Text: Sterling Nilsson Foto: Sterling Nilsson och David Dahlberg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.