Bra hockeyavslutning för ÄIF´s -03

17 MAR 2013
Skrivet av :

Efter en något knagglig serieavslutning fick ÄIF´s hockeylag för pojkar och flickor födda -03 revansch. En hedrande andraplats blev resultatet efter gårdagens ÄIF-cup.

– En jättebra avslutning på hel säsongen, konstaterar lagledaren Mattias Lundström.

Efter ett seriespel där alla mötte alla stod den avgörande matchen mellan de två finalisterna Älvsby IF och Clemensnäs HC. Bara en poängs målskillnad avgjorde matchen, där Älvsbyn hamnade på andra plats och motståndarlaget åkte hem som vinnande lag.Tredje plats gick till Luleå HF. Men det var olidlig spännande, för att härma Peter Harrysons ord.
I sista minuten tog Älvsbyn ut sin målvakt för att försöka kvittera men lyckades inte rå på Clemensnäs denna dag.

– Men vi hoppades på seger in i det sista, och spelarna presterade sitt allra bästa, berömmer Lundström.

20130316_hokey_055

Upprinnelsen till hockey-cupen har vi föräldragruppen att tacka. Det finns många hockeylag i Norrbotten och alldeles för få cuper, med resultatet att alla lag inte har möjlighet att vara med.

– Det är först till kvarn som gäller, och i år kom vi in för sent med vår anmälan, förklarar Mattias Lundström, som tillsammans med andra föräldrar tog saken i egna händer och arrangerade en egen i ÄIF´s regi.

– Efterfrågan var enorm och vi har fått bra positiv feedback från de andra lagledarna, säger Lundström och fortsätter; – Det är ju extra kul att det gick så bra för Älvsbyn. Hoppas vi tar med oss minnet av detta in i nästa säsong.

20130316_hokey_091

Period siffror:
Period 1 Älvsbyn- Clemensnäs 1-3
Period 2 Älvsbyn – Clemensnäs 3-2
Resultat 4-5 vid fulltid
Period 2 var mycket spännande
2-3
3-3
3-4
3-5
4-5

FOTO: Sterling Nilsson

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.