Ineffektivt Älvsbyn straffades av Storfors

29 JUN 2018

Hård press på slutet. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Älvsbyn skapade många chanser men gjorde inga mål i torsdagens hemmamatch mot Storfors AIK 2. Gästerna däremot gjorde två. Båda på straff. Det innebar förlust för Älvsbyn med 0-2 (0-1).

Efter en fantastisk vårsäsong har det lite grus i Älvsbyns annars så väloljade maskineri. Laget var obesegrat i sju omgångar. I de två senaste har ÄIF kammat noll.

– Vi har oss själva att skylla. Vi hade lägen att vinna med 5–2 men gör inte mål. Vi har haft lite stolpe in ett tag men just nu går det lite stolpe ut för oss.
Dessutom briljerade Storfors målvakt Johan Nyström med flera fina räddningar, säger tränaren Staffan Renlund, till Piteå-Tidningen.

Storfors första straffmål kom i den nionde minuten. det andra när en minut återstod av ordinarie matchtid. Båda straffmålen gjordes av  Joseph Virtala, inlånad från Piteå IF.

Älvsbyn ligger på andra plats i tabellen. Fem poäng efter serieledande Luleå SK. Alvik kan passera Älvsbyn om de vinner sin match ikväll mot Hemmingsmark.

För Älvsbyns spelare väntar en kort ledighet. Sedan kör hårdträningen igång igen.