Första perioden blev ÄIF:s fall

17 FEB 2018

Jack Sundqvist (7) och William Sandsten (39) firar var sitt mål. FOTO: KRISTER PALM

Topplaget Clemensnäs var effektiva och gjorde fyra mål på nio skott i första perioden. Det blev ÄIF Hockeys fall. Lördagens match i Älvåkrahallen slutade 3-7 (1-4, 0-3, 2-0).

Skellefteålaget Clemensnäs chocköppnade och tog ledningen redan efter 46 sekunder. Sedan var gästerna ofina nog att göra tre mål till innan Jack Sundqvist kunder reducera till 1-4 precis före första pausvilan.

I andra perioden gick Clemensnäs loss till 7-1. Det speglade inte alls matchen. Spelmässigt var inte ÄIF så underlägsna som resultatet visade.

I slutperioden snyggade William Sandsten och Viktor Nyström till siffrorna.

Söndag har ÄIF chans att revanschera sig då LN91 kommer på besök i Älvåkrahallen.