ÄIF Hockey fick en lektion av Kiruna AIF

22 OKT 2017
Skrivet av :

FOTO: KRISTER PALM

 

Efter att ha varit obesegrade i både träningsmatcher och de inledande matcherna i serien kom ÄIF Hockey ner på jorden igen, ditförpassade av Kiruna AIF. Laget från gruvstaden lämnade Älvåkra ishall på lördagen med en förkrossande seger, 15-2 (4-2, 6-0, 5-0).

Första perioden spelande ÄIF någorlunda jämt. Visserligen rivstarade Kiruna AIF och tog ledningen med 2-0 ganska omgående. Men två snabba mål, av Daniel Nordlund och Eddie Sundqvist, inom loppet av 51 sekunder gav hemmalaget hopp.

Kiruna AIF återtog dock kommandot före första pausvilan. Då dränerades ÄIF på energi.

Resten av matchen blev en lektion av gästerna som ganska bekvämt kunde spela hem segern.

För Älvsbyn gäller det att lära av läxan och gjuta nytt mod i truppen. Laget har trots allt sex poäng efter tre omgångar.

SKOTT: 21-49 (14-14, 5-16, 2-19)

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.