Sikfors spelade 2-2 mot Älvsbyn

25 AUG 2016
Sikfors målvakt Dmitri Sandström var duktig. FOTO: EMELIE BERGLUND

BILDEXTRA: Sikfors tog en skrällpoäng i derbyt på Älvåkra mot Älvsbyn. Resultatet skrevs till 2-2 efter en riktig krigarinsats från gästerna.
– Älvsbyn ägde mycket boll men grabbarna kämpade helhjärtat, berömmer Oskar Ögren, Sikfors, som själv var revbensskadad och fick betrakta matchen från sidan av plan.

Mandi Akhtri försökte sig på en cykelspark. Älvsbyns unga spelare är tekniska och snabba men behöver bli effektivare. FOTO: EMELIE BERGLUND

ÄIF var spelförande. Sikfors hade fullt upp att freda sig mot tekniska och snabba hemmaspelare men gjorde det bra.

Framåt var gästerna effektiva när lägen gavs. Gustav Bergström gav Sikfors ledningen efter en kvart. Åtta minuter därefter kvitterade Ayanle Hassan Mohamed.

20160825_0358

Jubel i Älvsbyn. Men laget hade behövt tre poäng. FOTO: KRISTER PALM

Men i matchminut 41 återtog Sikfors ledningen när Andreas Sohlman skarvnickade in en frispark från Linus Olsson.

Linus Olsson målskytt på nytt för Sikfors. FOTO: EMELIE BERGLUND

Noterbart är att Älvsbyn också hann med att bränna en straff under första halvlek. Eller kanske rättare sagt, Sikfors målvakt Dmitri Sandström räddade.

Älvsbyn revancherade sig dock snabbt efter pausvilan. Andra halvlek var endast tre minuter gammal när Jonatan Holmqvist kvitterade. Jonatans skott träffade en Sikforsspelare och ändrade riktning vilket ställde annars utmärkte målvakten Dmitri Sandström.

ÄIF:s Eseyas Amine i en nickduell mot Sikfors Gustav Bergström. FOTO: EMELIE BERGLUND

Älvsbyn jagade ett ledningsmål men Sikfors fortsatte att försvara sig tappert.

Sikfors försvarade sig med både justa och ojusta medel. FOTO: KRISTER PALM

– Poängen fortsätter att trilla in. Nu har vi verkligen utmanat topplagen i serien. Det  känns kul och vi har en härlig stämning i laget. Dessutom har vi full trupp, ja – till och med konkurrens om platserna, berättar Oskar.

För Älvsbyn, som jagar andraplatsen i tabellen, var resultatet en missräkning. Trots poängen var besvikelsen stor.

Taha Anwar, Älvsbyn, och Gustav Bergström i en hårresande kamp. FOTO: EMELIE BERGLUND

Dessutom fick serietvåan Alter tre gratispoäng under onsdagen när laget tilldömdes seger med 3-0 mot Arvidsjaur 2 efter walkover. ÄIF har verkligen missflyt på många sätt.

Älvsbyn ägde bollen mest men kunde inte förvalta övertaget. FOTO: KRISTER PALM

Det gör att avståndet mellan lagen nu är sju poäng med fyra matcher kvar att spela för Älvsbyn.

Sikfors var väl samlade i eget straffområde. Här nickar Linus Olsson undan bollen. FOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn Just Nu lyckades inte nå Älvsbyn tränare Robert ”Isse” Isaksson för en kommentar  under torsdagskvällen.