Ketchupeffekt när Älvsbyn vann

29 MAJ 2016
Älvsbyn jublade över sin första seger. FOTO: KRISTER PALM

Äntligen!!
I den tredje omgången kom Älvsby IF:s första trepoängare, seger mot IFK Arvidsjaur 2 med 4-1 (1-1).

– Inget snack om saken, den här matchen skulle vi ha avgjort redan i första halvlek, sa tränaren Robert Isaksson.

Publiken trivdes. Både med vädret och resultatet. FOTO: KRISTER PALM.

Men det var IFK Arvidsjaur 2 som tog ledningen, efter en kontring och ett friläge, gjorde Ali Mozafari 1-0 efter 20 minuter spel.
– Det var deras första skott på mål, vi hade bränt fyra solklara chanser före det, snöpligt javisst!!! sa Isaksson.

Älvsby IF fortsatte att föra spelet och i den 44:e  minuten nickade Henok Tesfaldet in kvitteringen efter en fin slagen hörna av Jonatan Holmqvist.

Älvsby IF fick sedan en pangstart i andra halvlek, redan i första minuten kunde ”Viktor” rulla in 2-1 och i minut 50 gjorde matchens lirare Ayanle Hassan Mohammed sitt första mål i Älvsby IF:s dress, han dribblade förbi två spelare på sin vänsterkant och rullade in bollen i en snäv vinkel under målvakten.

Hemmalaget fortsatte att dominera matchen och i den 70:e minuten spelade ”Viktor fram Oskar ”EL” Edin-Lundström som helt fri med IFK Arvidsjaur målvakt rullade in bollen vid sidan om målvakten.

– Visst måste vi sätta våra målchanser, den här matchen hade lika gärna slutat 10-1, men så länge vi skapar målchanser och spelar den här typen av fotboll är jag nöjd, vi klev även förbi Nybyns IK i tabellen, så nu kommer dom aldrig förbi oss igen!! avslutar tränaren Robert Isaksson.

Många spelare utmärkte sig i Älvsby IF, matchens lirare var vänsterbacken Ayanle Hassan Mohammed som i andra halvlek tog klivet upp som vänsteryttermittfältare, Eseyas Amine duktig som mittback, Jonatan Holmqvist och Taha Anwor höll ihop mitten. ”Viktor” och Oskar Edin-Lundström duktiga framåt. Bra inhopp av Nabi Moradi och Marcus Johansson.