SM-krönika: ”Framgångar för lovande skidskyttar från Älvsbyn”

07 APR 2014
Johannes Hortlund och Linus Karlsson, två lovande skidskyttar från Älvsbyn.

Nu är helgens indivudella SM tävlingar i Skidskytte i Östersund över för detta år och våra älvsbykillar gjorde det bra trots omständigheterna.
Fredagen började med sprint och två skytten. Älvsbyn fanns representerade av två åkare; Linus Karlsson tävlande i Herrar 20-21 klassen samt Johannes Hortlund i 18-19 klassen.
Linus vann ett brons och Johannes åkte i mål på en 6:e plats.
-Jag har tränat för lite och varit sjuk för mycket i år, så jag orkade helt enkelt inte hålla samma tempo som de andra säger Hortlund.

Linus Karlsson spurtar mot mål och ett SM-silver i jaktstarten.

Vädret var på topp men avsaknaden av reklam inför tävlingarna gjorde det skralt med publik på läktarna.
Lördagens tävling var en jaktstart med fyra skytten. Först ut var Hortlund som sköt bra med sina 1-1-0-1 där de framförvarande missade betydligt fler men konkurrenterna var för snabba i spåren och Hortlund lyckades tillslut ”bara” plocka en placering.

Johannes Hortlund.

– Jag är inte nöjd med helgen men vet att jag fått för lite träning för att kunna ge dem en match i år, till nästa år hoppas jag dock på bättre resultat säger han.
För Linus Karlsson som gick ut som fyra (av de tre startande före honom var en estländare och alltså inte med i SM) blev det att jaga. Efter sitt 2-0-2-2 skytte knappade han sakta in på ledaren och vid målgång var han bara sekunder efter vinnaren.
– Jag är jätte nöjd säger Karlsson efter målgång som innan detta också vunnit Sverige Cupen i sin åldersgrupp.

Helena Ekholm gjorde tillfällig comeback.

Både Karlsson och Hortlund tävlar för I19 IF i Boden där de går skidskyttegymnasium tillsammans med Henny Wiippa som deltog i D18-19 & Johan Stridsman H16-17. Stridsman vann ett brons på sprinten under fredagen och slutade som femma efter lördagens jaktstart. Ett lovande resultat för den unga junioren.
I den äldsta klassen 22+ herrar och damer fick vi se kända ansikten så som Helena Ekholm som gjorde en temporär comback under denna helg med en andra plats från fredagen samt en fjärde plats från lördagen. Britta Johansson Norgren som vi främst känner igen från längdskidor hade hittat en bössa och deltog under helgen. Trots 11 bom åkte ändå skidproffset in på en 9:e plats.

Fredrik Lindström (mitten) vann senior-SM för Carl-Johan Bergman (t.v) och Tobias Arwidsson.

I herrklassen blev det en kamp mellan de välkända namnen Carl-johan Bergman och Fredrik Lindström där Lindström som vann fredagens tävling gick ut med sekunder före Bergman. Med skyttemissar från båda killarna så gled de in mot målgång hack i häl på varandra och som kommentatorn så fint uttryckte det… med en tånagels längd vann Fredrik Lindström årets SM tävling.

Utsikt över skjutvallen på Östersunds mäktiga skidskyttestadion.