Förarglig uddamålsförlust för Tväråselets herrar

17 OKT 2010
Roger Nyström duktig back i TAIF.

Första segern för Tväråselets herrar kommer allt närmare. I bortamatchen mot Team Boden IBK var det riktigt nära. Förlust med uddamålet, 2-3 (1-0, 0-2, 1-1).
– Tråkigt att förlora, för jag tycker vi dominerade hela matchen, säger Stefan Nilsson, spelande tränare.
Tväråselet inledde matchen övertygande. Första perioden ägdes av gästerna i Boden Arena.
TAIF tog också rättvist ledningen med 1-0 genom Krister Jonsson på pass av Stefan Edström efter 15 minuter och 16 sekunder. Då pekade det mesta på en seger för de gul-svarta. TAIF vann exempelvis skotten med hela 9-3.
Men i mittenrundan så tappade TAIF sitt målmässiga övertag.
– Boden var kort om folk, backade hem och drog ner på tempot. Tyvärr så föll vi i den fällan. Vi borde ha hållit högre tempo matchen igenom, säger Nilsson.
I sista perioden kunde Boden nyttja ett numerärt överläge och utöka ledningen till 3-1.
Reduceringen till 2-3 genom Robin Patomella, efter 16.54, tände visst hopp för TAIF men laget hann inte ikapp målmässigt.
Men de gul-svarta gjorde en bra match. Därför kanske förlusten svider lite extra.
– Vi skulle ha vunnit. Bland annat brände vi tre frilägen, berättar Nilsson.
Alla i Tväråselet förtjänar höga betyg med ett extra plus till backen Roger Nyström och målvakten Adam Storm.
TEXT: TONY BERGLUND FOTO: STERLING NILSSON

Skott 20-23(3-9, 11-9, 6-5)