Karin på samma scen som Sundhage, Hamrén, Blondinbella och Scherman

19 NOV 2014
Skrivet av :
Karin Bodin är föreläsare på Visa Vägen-galan.

Karin Bodin är föreläsare och inspiratör på Visa Vägen-galan.

Karin Bodin, VD på Polarbröd, står i dag på samma scen som  Pia Sundhage, Erik Hamrén, Blondinbella, Jan Scherman och en del andra celebriteter. Anledning? Jo, för att tala om ledarskap och öppenhet på Samhalls Visa Vägen-galan.

Varje år delas priser ut till arbetsgivare och eldsjälar som visar vägen och hjälper till att bryta utanförskapet för personer med olika funktionsnedsättningar. För att ge ytterligare inspiration bjuder galan på föreläsningar av framstående personer.

Årets talarlista består av; Pia Sundhage, förbundskapten för damlandslaget i fotboll, Jan Scherman, affärsområdeschef för Aftonbladet TV men mest känd som tidigare chef på TV4, Karin Bodin, VD för Polarbröd, Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, känd bloggare och entreprenör, Randy Lewis, visionär och tidigare företagsledare samt en internationell profil inom arbetet att inkludera människor med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden. Per Strömberg, koncernchef för Ica, Hans-Olov Olsson, vice styrelseordförande för Volvo Cars , Erik Hamrén, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll, Carola Lemne, ny vd för Svenskt Näringsliv, och Martin Lundstedt, CEO (VD) & President Franchise and Factory Sales och är medlem av Scanias koncernledning (Group Management).

I gala-programmet beskrivs Bodin som ett starkt ett namn inom Företagssverige och att hon nyligen listats som nummer tre över Framtidens kvinnliga ledare.

”Hennes styrkor i ledarskapet är, enligt egen utsago, bland annat kommunikation och bra människokännedom, egenskaper nog så viktiga för en framgångsrik nätverkare”, fortsätter beskrivningen.

Karin Bodin betonade i sitt tal vikten av ett gott ledarskap och öppenheten som arbetsgivare. Polarbröd har vunnit många priser båda för sitt hållbarhet – och jämställdhetsarbete.

Senast i går, tisdag, mottog Karin Bodin ett internationellt pris för entreprenörskap från IWEC, International Women´s Entrepreneurial Challenge. .

Genom sina framgångar och all den uppmärksamhet det leder till sätter Polarbröd också Älvsbyn på kartan.

Visa Vägen-priset instiftades för att uppmärksamma arbetsgivare och eldsjälar i arbetslivet som gör fantastiska insatser och står för ett nytänkande när det gäller att öppna dörrar och ta bort trösklar till arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

Ann-Brit Sundberg, eldsjäl från Boden.

Ann-Britt Sundberg, eldsjäl från Boden.

Årets eldsjäl i Norrland blev för övrigt Ann-Britt Sundberg från Boden. Sundberg tilldelades Norrlands Visa vägen-pris för sitt arbete med att öppna upp kommunens äldreboenden så att fler personer med funktionsnedsättning kan få ett arbete på dem.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.