Ett 70-tal vrålåk stannade till i Älvsbyn och Sågfors på lördagen

12 MAJ 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Det ena vrålåket efter det andra passerade Älvsbyn på lördagen, vilket fick många att höja på ögonbrynen. Anledningen var firandet av Sportvagnsdagen där sportbilar av varierat slag körde i kortege från Luleå, via Boden till Älvsbyn, sedan vidare mot Piteå för att därefter återvända till Luleå och målgång.

Torgny Larsson.

Torgny Larsson.

– Det har blivit ett uppskattat arrangemang bland oss sportbilsentusiaster. Sportvagnsdagen är ett sätt att träffa likasinnade, berättar Torgny Larsson som startade Sportvagnsdagen för ett antal år sedan tillsammans med Anders Granström.

Intresset var stort bland sportvagnsenstusiasterna.

Intresset var stort bland sportvagnsenstusiasterna.

Larsson är en känd älvsbyprofil inom motorkretsar men är numera bosatt i Sävast. Och när karavanen anlände till Älvsbyn bestod den av ett 70-tal sportbilar som rullade in en efter en till kontrollen i Sågfors hemma hos motorfantasten och åkaren Kent Isaksson.

Kent Isaksson passade på att visa sina egna vrålåk när karavanen anlände.

Kent Isaksson passade på att visa sina egna vrålåk när karavanen anlände.

– Sportvagnsdagen blir bättre och bättre för varje år. Nu har vi lyckats ragga två yngre förmågor som förhoppningsviskan kan  hjälpa oss att driva arrangemanget vidare, berättar Torgny.

Kanske läge att visa upp alla sportbilar på nytt i Älvsbyn i samband med SM-veckan i Rallycross..?

Se och njut av bildspelet nedan.

FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.