Hög julstämning

10 DEC 2010
Skrivet av :

Torsdagskvällens Julkonsert på Folkhögskolan lockade storpublik och de 140 tillgängliga platserna var slutsålda redan i förköp. En och annan strögäst satt även och väntade utanför om någon plats blev outnyttjad. Under tiden man väntade på konserten bjöds det på Glögg och Pepparkakor.

Själva konserten bjöd på högklassig musik framförd av Ingrid Andersson, David Nordlund och Anton Eriksson. För skönsången stod Ulf Öberg, Ingrid och Marianne Andersson.

Julkonserten är ett sätt för Folkhögskolan att stödja Aira Sjukhus i Etiopien, som även tackade kvällens publik genom Margot Andersson som är lärare på Folkhögskolan, som dagen till ära pratat med sjukhuset i Etiopien som står henne nära själv då två av hennes barn är födda där.

Om själva konserten kan nämnas att den ramades in av ett varmt rött ljus vid altaret och redan anslaget bjöd på sångnummer som ”Nu tändas tusen juleljus”, ”Bereden väg för herran”. Ingrid Andersson bjöd på egenkomponerad sång, med julanknytning och det kanske starkaste sångnumren stod Ulf Öberg för då han tolkade ”Koppången” komponerad av Per-Erik Moraeus och med text av Py Bäckman. (Koppången är ett våtmarksområde i Orsa finnmark ca 4 mil från Orsa i Dalarna)

Mellan varje sång så kändes julstämningen och applådåskorna var intensiva.

En kväll med stor musikalisk behållning blev det och ett mycket gott kreativ musikaliskt kunnande blir totalt ett bra betyg av kvällen.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.