Stort intresse för Näringslivsgalan

23 SEP 2010
Skrivet av :

Intresset för Näringslivsgalan i Älvsbyn den 23 oktober är stort. 
Med en månad kvar så är mer än två tredjedelar av platserna redan bokade.
Vill du vara med på festligehterna- skynda att anmäl dig. Av 350 platser finns drygt ett hundratal kvar.


Vi på justnu-redaktionen har tidigare skrivit om galan. Men nu är det på sin plats med en påminnelse.
Så här rapporterade vi från presskonferensen i våras: 
Galan är ett samarrangemang mellan kommunen, LRF, Köpmannaföreningen och Företagarna. Huvudsponsor är Sparbanken Nord. På bilden ovan syns fyra arrangörer och en sponsor. Ulf Burström, Köpmannaföreningen, Stefan Hardselius, LRF, Torgny Hortlund, Företagarna och Randolf Eriksson, Älvsbyns kommun. Anette Grundstöm, Sparbanken Nord, representerar galans huvudsponsor.

Stefan Gunnarsson uppträder på galan…Arrangörerna dukar upp med en tre-rätters middag, underhållning med Stefan Gunnarsson, Sigurd Granström, Emil Alm och Älvsbyrevyn. Dessutom blir det dans.

…Liksom Älvsbyrevyn. Dessutom kommer även Sigurd Granström, Emil Alm med fler.Men galans höjdpunkt blir förstås prisutdelningarna när; Årets rookie, Årets senior, Årets älvsbyambassadör, Årets företag, Årets företagare och ”Folkets favorit” presenteras.
Folkets favorit kommer att röstas fram via webben och blir kanske det mest prestigefyllda priset av alla. Ungefär som Radiosportens Jerringpris.


Anmälningar och webb-röstningar administreras av Företagarna.
– Vi är ju den organisation på byn som har eget kansli med personal, säger Torgny Hortlund.
Alla inblandade i arrangörsgruppen lovordar samarbetet som kommit till stånd.
– Det är viktigt att dra nytta av varandra och varandras erfarenheter, tycker Stefan Hardselius, LRF.


Galan fyller samma funktion.
– Intresset från Köpmannaföreningen är stort. Många ser fram att få träffa andra på galan. Den blir ju samtidigt som en jättelik företags- och personalfest för många, säger Ulf Burström.
Ett annat syfte med galan är att ”Manifestera och positionera Älvsbyn som en kreativ och dynamisk plats för ett rikt och levande näringsliv”.
– Och en del i varumärkesbyggandet av Älvsbyn, betonar Randolf Eriksson.
Galan kommer förmodligen också att ersätta många av de tidigare årsfesterna för olika företag och organisationer eftersom de tenderat att locka allt färre deltagare.
– Det här blir någonting nytt och fräscht, tycker Randolf Eriksson och får medhåll av Anette Grundström på Sparbanken Nord.
– Näringslivsgalan är en jättebra idé. Vi är glada att få medverka i ett sådant arrangemang. Galan fyller också vår vision att ligga nära företag och kunder. Det här är ett sätt att visa hur roligt det är att bo, leva och verka i Älvsbyn.
Företag som så önskar kan även anmäla sin personal till galan. Priset per person är 495 kronor inklusive moms för mat och underhållning.
Så nu vet ni det…
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND OCH STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.