Näringslivsgalans vinnare

28 OKT 2018
Skrivet av :

Årets vinnare och motiveringar.

Årets Unga företagare 2018

Konditori Centrum – Tina Andersson

Motiv

Årets Unga företagare bevarar gamla traditioner och möter nya trender. Kombinationen av ungdomligt nytänkande och äldre visdom har bidragit till att bevara en nära hundraårig tradition inom Älvsbyns kafé- och restaurangverksamhet.

Årets Företag

Tinor – Åsa Edin

Motiv

Årets Företag har en stabil utveckling med många ben att stå stadigt på. De har ökat sin omsättning varje år de senaste 6 åren. För andra året i rad har de utsetts av Dagens Industri till ett superföretag och tilldelats priset DI Gasell. De har också mer än fördubblat sin omsättning de senaste 4 åren.

Årets Småföretag 2018

Perssons entreprenad & Åkeri AB – Dennis Persson

Motiv

Årets Småföretag är en småföretagare personifierad, som ständigt utvecklar sitt företag. Det är ett företag som helt klart har växlat in på rätt spår med fantastiska resultat. Genom ungdomligt ledarskap uppvisar företaget det senaste verksamhetsåret en vinstmarginal på runt 30 procent av den totala omsättningen.

Årets Ambassadör 2018

Marcel Köppe – frilansfotograf

Motiv

Årets Ambassadör har stärkt och byggt flertalet lokala varumärken. Med nya ögon har han botat en del av den hemmablindhet som lätt drabbar lokalbefolkningen. Under många år har han också satt Älvsbyns kommun på kartan genom sina fantastiska bilder och filmer.

Årets Trotjänare 2018

Sture Norén

Motiv

Årets Trotjänare är en eldsjäl med mycket stort engagemang och han har varit lärare och tränare vid Älvsby Folkhögskola i 30 år. Han har bidragit stort till Älvsbyns skidlinjes goda renommé och att den i dag betraktas som en av de viktigaste rekryteringsbaserna för svensk längdskidåkning och skidorientering. Han har förutom flera förbundskaptensuppdrag i olika svenska landslag även medverkat i tre OS som ledare.

Årets Senior 2018

Elisabet N. Singh

Motiv

Årets Senior har under lång tid varit verksam och mycket engagerad i flertalet områden inom näringslivet, samhället och kulturen. Familjegemenskapen har alltid präglat företagandet för senioren och sammanhållningen däri är en framgångsfaktor. I dag är hon i största grad verksam i företagets koncern som VD för Polarrenen AB och styrelseordförande för moderbolaget Polarbrödsgruppen.

Årets Nytänkare 2018

Sensact AB – Jerry Lindblom

Motiv

Genom nya tankesätt och en kombination av teknik och praktiska lösningar har Årets Nytänkare förenklat vardagen för myndigheter, företag och privatpersoner. Skapandet av en egen teknikplattform har öppnat oändliga möjligheter för kommunens egen uppfinnar-jocke…

Foto: Krister Palm

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.