Elias och Lisa tog dubbla Guld

I lördags bjöds det på stor dansfest i den nya Gavlehovshallen i Gävle.

Vilken fantastiskt bredd danssporten har, under dagen kunde publiken se allt från dansare som tog sina allra första steg på ett tävlingsgolv till den absoluta Sverigeeliten.

Det är blandningen i ålder och kunnande som gör dansen till en härlig sport för hela familjer.

Dansdraget åkte ner till Gävle för att delta på tävlingarna Bockrocken R och Bockrocken Gran Prix.

Eftersom en av dagens tävlingar var en GP-tävling och är rankinggrundande så tog arrangörsföreningen Gävle Rockin´ Rollin´ Club emot flera hundra dansare från 43 olika dansklubbar från Sverige och Norge som hade samlats för att tävla i Bugg, Dubbelbugg, Boogie Woogie, Lindy Hop och West Coast Swing.

Tävlingsdagen inleddes med R-tävlingen Bockrocken. Vilken dag! Dansdragets alla R-dansare dansade fantastisk bra och alla hamnade på pallen.

I den sammanslagna klassen Lindy Hop JR/VR tävlade Dansdragets juniorpar Pontus Andersson och Ella Lidström mot vuxna par.

Efter varje avslutad final fick alla finalpar sätta sig i greenroom och invänta resultaten.

Pontus och Ella blev jublande glada när de upptäckte att de slutade på en fin 3:e plats i hård konkurrens.

Sen var det dags för Boogie Woogie och där fortsatte Pontus och Ella sin framfart och stod som segrare i klassen Boogie Woogie UR/JR.

Ella och Pontus

Seniorparet Roger Bergman och Mona Bergman fortsatte göra Dansdragets dag ytterligare bra genom att bli 2:a i Boogie Woogie 35+R.

Roger och Mona Bergman

Efter lunchpausen drog Bockrocken Grand Pris igång med Bugg.

I Bugg Ungdom C fortsatte Pontus och Ella sin fina dag med att bli 4:a i finalen.

I vuxenklassen Bugg Vuxen C gick Martin Nilsson och Lisa Nilsson till final och slutade på en fin 5:e plats och klubbkompisarna Axel Lindh och Maja Engström slutade på 14:e plats, strax utanför semifinal.

I den största klassen Bugg Senior 35+A blev Kjell Landström och Maria Engström 15:e och Roger Bergman och Mona Dahlberg blev 36:a.

Elias Johansson och Lisa Lundström tävlade både i Boogie Woogie VC och Lindy Hop VC och fick hundraprocentig utdelning genom att segrade i båda dansdisciplinerna.

Lisa och Elias

Nu laddar Dansdraget om inför nästa tävling som är Norrlandsmästerskapen DM och R-tävlingen Trollsnurren den 20 oktober.

Då kommer i stort sett alla tävlingsdansarna från Älvsbyn att åka ner till Sundsvall för att tävla.