Över 2 500 personer har förtidsröstat i Älvsbyn

08 SEP 2018
Skrivet av :

VALSPURT: Rekordmånga i Älvsbyn har förtidsröstat. Vid lunchtid på lördagen hade drygt 2 500 personer nytjjat sin demokratiska rättighet och röstat. Det är cirka 40 procent av alla valberättigade i kommunen.

Vi besökte valstugor och valtält på byn för samtal med Älvsbyns lokala politiker och partier. Länkar till inläggen hittar ni nedan.

Renoverad hälsocentral med jourcentral och vårdplatser

Vi ska bli den bästa kommunen i Norrbotten

Vi är stolta men vill mer

Vi vill se ett nytt ledarskap

Turismen har en stor potential

Tyvärr saknades representanter för Sjukvårdspartiet och Vänsterpartiet på plats. Men en länk från Vänsterpartiets 1 maj-firande, där mycket av partiets politik inför valet presenterades, hittar du nedan:

Sex timmars arbetsdag för kommunala undersköterskor och nej till gruva i Laver

Om Skribenten
Tony är en frilansande journalist med näsa för nyheter. Obotlig tidsoptimist med tusen kreativa idéer. Positiv till det allra mesta. Står för och för vidare de journalistiska värderingarna till gruppen. En av grundarna till sidan.