Älvsbyn har häng på topplagen efter viktig seger

06 SEP 2018

Emelie Hjertberg gjorde 1-0. ARKIVFOTO: KRISTER PALM

Älvsbyns fotbollsdamer hakar på i tabelltoppen. Detta efter en mycket viktig seger borta mot toppkonkurrenten Öjebyn med 2-1 (1-0).

Det blev en jämn drabbning där Älvsbyn började bäst på Björklundas hårda och gropiga naturgräsplan. Efter hand tog dock Öjebyn över spelet. Älvsbyns presspel fungerade inte och laget hamnade för långt ner.

Men mitt i hemmalagets dominans, den 29.e minuten, tog ÄIF ledningen genom Emelie Hjertberg framspelad av Johanna Björk. Då svängde pendeln igen och Älvsbyn avslutade den första halvleken bäst.

Tolv minuter efter pausvilan satte Anna Berglund 2-0. Framspelare var återigen Johanna Björk.
Betryggande? Nej, inte alls.
Bara fem minuter senare reducerade hemmalagets Nadia Hellgren till 1-2. Då blev det nerv och på nytt svängde matchbilden. Älvsbyn var pressat men lyckades med näbbar och klor försvara ledningen.
”Sett till 90 minuter så var det en jämn tillställning som lika gärna hade kunnat sluta 2-2 men som sagt så visar vi upp en härlig moral och inställning och lyckas hålla ifrån så att vi fick ta med oss tre sköna pinnar hem till byn!”, skriver tränaren Christian Berglund på lagets hemsida.

Segern innebär att Älvsbyn ligger trea i serien med 31 poäng. Leder gör Lira BK med 34. Tvåan Sävast, med en match mindre spelad, har 33 poäng.