Förlust trots drömstart

15 AUG 2018

Olivia Sandberg gjorde 1-0 till Älvsbyn redan i den femte minuten. ARKIVFOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn fick en drömstart mot serieledande Sävast när Olivia Sandberg satte 1-0 hemma på Älvåkra redan i den femte matchminuten. Men i andra halvlek vända gästerna och vann med 2-1.
– Det känns givetvis surt, säger Christian Berglund, tränare, till Piteå-Tidningen.

Matchen bjöd på en tempofylld kamp. Spelet skiftade åt båda håll.
Älvsbyn var nära att utöka ledningen. Bland annat hade skyttedrottningen Anna Berglund ett friläge.
Å andra sidan saknades inte chanser för Sävsat men ÄIF:s målvakt Lisa Nyberg storspelade.

Trots förlusten ska Älvsbyn ha all heder av sin insats. Matchen mot Sävast var ett klart fall framåt efter debaclet mot Alvik senast.

Genom förlusten halkade ÄIF ner på fjärde plats i tabellen. En poäng efter Öjeby IF.

Men än återstår många matcher. I nästa omgång väntar bortamatch mot Blåsmark för Älvsbyns del.