Femetta för Nybyn i derbyt

22 AUG 2018

Ercal Dinu (i rött till höger)  gjorde ett av målen direkt på frispark. ARKIVBILD

En magnifik avslutning på matchen. Det gav Nybyn segern i derbymatchen mot Älvsby IF 2 på Älvåkra. Siffrorna skrevs till 5-1 (1-1).

Älvsbyn passade på att lufta flera spelare från truppen i förstalaget som spelar i division 4. En av dem var André Sköld. Han gjorde också första målet i matchen.

Men Nybyn replikerade snabbt. Bara någon minut efter Älvsbyns ledningsmål kvitterade Ercal Dinu som slog en frispark direkt i mål.

Ercal Dinu FOTO: KRISTER PALM

Efter pausvilan började Älvsbyn bäst.
– De tryckte på, erkänner Jonas Lindmark, tränare i Nybyn.

Gästerna höll dock tätt och tog tillbaka kommandot igen efter Älvsbyns enorma tryck de första tio minuterna i andra halvlek. När Oskar Edin Lundström satte 2-1 blev det rena ketchupeffekten målmässigt.
– Då lossnade det för oss, säger ledaren Magnus Molin.

När Älvsbyns Nour Alislam Kadabashin blev utvisad efter sitt andra gula kort, sedan han fällt Ayanleh Hassan, tog Nybyn över matchen än mer. Strax efter utvisningen kom Salaad Mukhataar Mahamad fri och satte 3-1.

En kort stund därefter fälldes i Oskar Edin Lundström i straffområdet. Domaren blåste straff. En straff som Abas Shiikh Ahmed förvaltade på bästa sätt och satte bollen i nät.

Även Nybyn drabbades av en utvisning när William Andersson tvingades syna det röda kortet efter två varningar.
– Han hade snabbfotade André Sköld emot sig, förklarar Jonas.

Trots utvisningen fortsatte Nybyn att producera. 5-1 sattes av Oskar Edin Lundström.
Jonas var mycket nöjd med lagets insats som innebar den nionde segern för säsongen.
– Alla förtjänar beröm, tycker Jonas.

Extra plus till Oskar Edin Lundström som på sina fyra matcher för Nybyn svarat för fem mål!
Mycket bra var även Ercal Dinu, Michael Ochonjo och Salaad Mukhataar Mahamad.

Nybyn fick några återbud före matchen. Då blixtinkallades tidigare Nybynspelaren Tomas Lundström, Oskars pappa. Han spelade 15 minuter i andra halvlek direkt efter pausen. Far och son fick alltså speltid tillsammans.

Nybyn ligger kvar på tredje plats i tabellen och än finns chansen att nå kvalplatsen.
– Det finns potential i laget, konstaterar Magnus Molin.