Piteå distriktsmästare när finalen avgjordes på Älvåkra

27 JUL 2018

Piteå glada vinnare. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Allsvenska Piteå IF DFF försvarade sin DM-titel efter seger med 3-0 (2-0) mot Assi.  Finalen spelades på ett soligt Älvåkra inför 250 åskådare.

Piteå tog ledningen redan efter fyra minuters spel. En hörna hittade fram till Madelen Janogy som petade in bollen vid bortre stolpen. Precis innan pausvilan utökade Madelen till 2-0. Piteås tredje mål gjordes av Nina Jakobsson i den 88:e minuten.

Elitettanlaget Assi stretade emot tappert. Men Piteå var numret större och vann rättvist.

Piteås 15 åriga talang Wilma Koivisto gjorde debut för A-laget.

För Piteås del väntar nu omstart i damallsvenskan nästa helg borta mot Malmölaget LB07.