Årets Knalledag blev en riktig folkfest

06 JUL 2018
Skrivet av :

BILDEXTRA: Årets Knalledag lockade många ut i centrala Älvsbyn där det bjöds på gatuförsäljning, idéverkstad, samhällsinformation, dans, löpartävling och Snapchat-rally.

 

Det var en aning gråmulet men varmt under fredagen. En ganska bra väderlek för evenemang mitt i byn. Knalledagen bjöd på marknadsstämning. Handeln hade flyttat ut en del av sin försäljning på gatan. Många besökte stånden.

I centrum ekade musiken från den så kallade dansbussen med Exilde Dance Crew . En en mobil mötesplats för dans, akrobatik och musik. Alldeles intill fanns start och målgång för det populära Snapchat-rallyt. Även ”Sommarbandet”, kommunens egna musikungdomar under ledning av Jan Martinsson och ABF, uppträdde.

Mitt emot dansbussen fanns ett tält för medborgarsamtal där Helena Öhlund, kommunalråd, Margareta Lundberg, säkerhetssamordnare och polisen Robert Janeheim fanns på plats för att svara på synpunkter, frågor och funderingar kring viktiga samhällsfunktioner. Enligt samtalen verkar älvsbyborna rätt nöjda.

I Lomtjärnsparken fanns Magnus Nordström, kommunchef och Annelie Vinsa, vd Älvsbyns fastigheter, för att samla in idéer om hur just Lomtjärnsparken kan utvecklas. Det kom in en mängd förslag under dagen. Många idéer handlade om vinteraktiviteter.

På tal om Lomtjärnsparken så var den dagen till ära fylld av människor när det bland barnen populära Knalleloppet avgjordes.

Även Kristdemokraterna fanns på byn för att smygstarta årets valrörelse.

 

 

 

Om Skribenten
Tony är en frilansande journalist med näsa för nyheter. Obotlig tidsoptimist med tusen kreativa idéer. Positiv till det allra mesta. Står för och för vidare de journalistiska värderingarna till gruppen. En av grundarna till sidan.