Sikfors fotbollsdamer i målstim

12 JUN 2018

Jubel i Sikfors efter en ny storseger och den obligatoriska lagfotograferingen efter match.

BILDEXTRA: 17 fullträffar på två matcher. Sikfors har hittat målformen. På måndagskvällen besegrades Norrskens utvecklingslag hemma på Forsvallen med 9-1 (6-0).
– Vi spelar superbra hela matchen, säger Frida Hedkvist, tränare.

Det är bara några dagar sedan Sikfors vann över Sunderbyn med 8-4.
– Nu blev det ytterligare ett mål, konstaterar Frida.
Hemmalaget jagade tvåsiffrigt.
– Synd att vi inte fick in ett tionde mål. Vi var ju så nära flera gånger… Det tar vi nästa match (skratt).

Målfarligast

Sikfors är nu det lag i division 4 som gjort flest mål; 25, och upp till serieledande Sunderbyn skiljer bara en poäng!

Ett till många delar ungt gästande lag hade inte styrkan att sätta emot när Sikfors anföll. Emelie Berglund inledde målskyttet redan i den sjätte minuten. Tre minuter senare utökade Victoria Dalkvist till 2-0. Sedan rådde måltorka i 21 minuter. Men den bröt Ida Jonsson efter exakt en halvtimmes spel. Victoria Dalkvist satte 4-0 i minut 32. Klockan hann bara ticka fram tre minuter till när Ida Jonsson gjorde 5-0. I första halvlekens sista minut prickade Sara Cederlund in 6-0.

Tre ”baljor” till

Sex minuter in i andra halvlek fick Norrsken sitt tröstmål inslaget av Matilda Sandlund.
– Vi tappar lite i andra halvlek, tycker Frida.

Trots detta blev det tre ”baljor” till för hemmalaget. Målskyttar; Victoria Dalkvist, Frida Strand och Erika Renberg.

Även om det blev en storseger för Sikfors saknade inte Norrsken chanser. Gästerna hade faktiskt några frilägen som räddades snyggt av hemmamålvakten Madeléne Andersson.

Den 17 juni spelar Sikfors borta mot Nyborg. Blir det en ny målfest då?