Nybyn fick två spelare utvisade i förlustmatchen mot MSSK

11 JUN 2018

Nybyn förlorade bortamatchen på Idrottsparken mot Munksund Skuthamns SK med 0-2 (0-1). Men det blev en tuff drabbning. Nybyn gav inte bort någonting gratis.

Inför matchen skilde tre poäng mellan lagen. Och Munksund hade respekt för rödtröjorna från Nybyn. Avgörande blev MSSK:s notoriske målskytt Petter Johansson. Han gjorde båda målen. Det första på ett friläge efter ett fint pass av Joakim Öhlund redan i den 18:e minuten. Det andra på straff 20 minuter in i andra halvlek.

Noterbart är att domaren Robert Ridefors använde korten flitigt. Han delade ut tio gula och tre röda.

Två utvisningar drabbade Nybyn; Mohammad Zake Shafaii och Eseyas Amine fick lämna planen efter att ha dragit på sig två gula kort vardera.

Även Munksund åkte på en utvisning redan i första halvleken. Toni Sunnari visades av planen efter två gula kort i den 38:e matchminuten.

Trots det stora antalet gula och röda kort rapporteras inte matchen ha varit speciellt ojuste. Däremot märktes det att viktiga poäng stod på spel.

För Nybyn väntar närmast serieledarna Öjebyn hemma på Adolf hed den 14 juni.