Nyborg för starka för Sikfors

18 JUN 2018

Sara Cederlund gjorde båda målen för Sikfors. ARKIVBILD

Efter två storsegrar föll Sikfors borta mot Kalixlaget Nyborg med 2-7 (1-4) på söndagskvällen. Hemmalaget, med flera rutinerade spelare, dominerade matchen och var duktiga.

Sikfors stod på hälarna när matchen började. Redan efter sex minuter hade Nyborg 2-0. Sara Cederlund placerade en frispark direkt i mål till 1-2. Men det hjälpte föga. Nyborg rullade boll riktigt bra samtidigt som Sikfors inte fick sitt presspel att fungera. När Sikfors väl fick tag i bollen offensivt slarvades den ofta snabbt bort. Det gjorde att bortalaget fick jaga större delen av första halvlek.

Efter paus spelade Sikfors upp sig. Men alla kan bättre.
Sikfors fick ett tröstmål till. Målskytt var återigen Sara Cederlund som på nytt slog en frispark i mål.

Ett extra plus till Emelie Stenvall och målvakten i Sikfors Angelica Stenberg.

Den 3 juli väntar hemmamatch mot Storfors AIK 2. Matchen är tidigarelagd och skulle egentligen ha spelats efter sommaruppehållet.