Maria och Gunnar väcker liv i gammal företagstradition

21 JUN 2018
Skrivet av :

Maria och Gunnar Enmark väcker liv i en gammal företagstradition.

Maria och Gunnar Enmark väcker en gammal företagstradition till liv i anrika lokaler. Ivan Wikströms fastighet i Sågfors blir på nytt tillhåll för husvagnar och campingutrustning.

 

– Vi kör en liten mjukstart och hoppas på en ökad omfattning efterhand, berättar Maria som tillsammans med Gunnar startat Enmarks Husvagnar och Fritid AB.
Till att börja med inriktar sig paret Enmark på försäljning av husvagnar, tillbehör och fritidsutrustning. De erbjuder också service och reparationer.
– I dagsläget är det svårt att veta omfattningen. Folk får gärna komma med tips, råd och förslag, säger Maria.

Invigning
På onsdagskvällen bjöd paret in till invigning.
– Vi har tillgång till halva fastigheten. Den andra halvan hyrs av Norrbottens Media. Men de ska flytta ut och den 1 september får vi tillgång till hela huset, berättar Gunnar.
Då kommer butiken att utökas.
Ivan Wikström var en framgångsrik och känd husvagnsförsäljare. En gång i tiden den främste återförsäljaren av Kabe. Verksamheten avvecklades när han gick i pension.

”En dröm”
Nu väcks tradtionen till liv på nytt igen av paret Enmark.
– Det verkar efterlängtat. Vi har mötts av många uppmuntrande kommentarer, säger Maria.
Kunder har redan hört av sig för service av husvagnar.
– Det är kul. Tanken är också att kunna erbjuda service och reparationer av släpvagnar och snöslungor, berättar Gunnar.
Successivt kommer också butikens sortiment att utökas.
Maria ska jobba heltid på företaget. Gunnar fortsätter sin anställning vid Provplats Vidsel men står beredd att hoppa in vid behov.
– Drömmen att starta eget har funnits under lång tid. Hoppas att vi kan få sådan snurr på verksamheten att vi båda kan leva av den på sikt, säger Gunnar.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.