Fem mål men bara en poäng

29 JUN 2018

Det regnade både mål och vatten när ISK och Älvsbyn möttes på Sinavallen i Böle.

Älvsbyns fotbollsdamer gjorde fem mål i bortamatchen mot Infjärdens SK 2. Ändå blev det bara en poäng, 5-5 (3-1). Trots poängtappet går Älvsbyn till sommaruppehåll som serieledare.

Anna Berglund gjorde fyra nya mål. ARKIVBILD

Den som vill se många mål ska titta på Älvsbyn. Laget har gjort 40 mål på nio matcher!

Mot ISK 2 rasslade det i nätet redan efter dryga fem minuter. Då tog hemmalaget ledningen genom Petra Lundgren. Men det var enda gången under matchen som ISK var i ledningen. För efter att Anna Berglund kvitterat till 1-1 tre minuter senare var Älvsbyn i förarsätet.

Älvsbyn ledde med 3-1, 4-2 och 5-3 men lyckades inte knyta ihop säcken. Surt i dubbel bemärkelse. Matchen spelades på Sinavallen i Böle vars gräsmatta var såphal på grund av regnet.

Anna Berglund gjorde fyra mål. Hon är nu uppe i imponerande 23 fullträffar. Älvsbyns femte mål gjordes av Johanna Björk.

Älvsbyn toppar tabellen på 22 poäng, en poäng före Lira. Sävast har också möjlighet att gå upp till 21 poäng.

Just Lira och Älvsbyn möts när höstsäsongen startar den 4 augusti.