Årets första förlust – och den kom mot jumbolaget

Mandi Akhtri gjorde mål men Älvsbyn föll mot tabelljumbon. ARKIVBILD.

Poänglösa tabelljumbon Ersnäs mot serieledande Älvsbyn. Det kunde väl bara gå på ett sätt? Eller…
Det blev en skräll. Ersnäs vann med hela 5-2 (1-0).

Älvsbyn svarade för en riktig djupdykning. Det unga, tekniska och spelbegåvade laget kanske underskattade motståndet.

De 46 åskådarna runt Pålbacka trodde väl knappt sina ögon när Carl Almgren gav Ersnäs ledningen efter en kvart. Sedan kämpade hemmalaget som aldrig förr denna säsong och höll tätt bakåt hela första halvleken.

Den andra var endast lite drygt två minuter gammal när Ludwig Rydén utökade till 2-0! Då började hemmapubliken att ana en skräll.

Mandi Akhtri gav Älvsbyn hopp när han reducerade till 1-2 i den 78:e minuten. Men hemmalaget replikerade snabbt och skoningslöst med tre snabba mål i minut 80, 83 och 86. Målskyttar Mustafa Mohammed Sharif 2 och Alvin Brokvist.

Jonathan Dalberg reducerade till 5-2 på tilläggstid. Men det målet var mer av akademisk betydelse.

Luleå SK och Piteå IF FF 2 lär jubla över det överraskande resultatet.

Älvsbyn avslutar vårsäsongen den 28 juni hemma på Älvåkra mot Storfors AIK 2. Läge att revanschera sig?