Sikfors förlorade seriepremiären mot Älvsbyns utvecklingslag

14 MAJ 2018
Skrivet av :

Emelie Hjertberg gjorde två mål. Arkivbild.

UPPDATERAD: Sikfors höll länge jämna steg med Älvsbyns utvecklingslag när lagen möttes på Älvåkra under måndagskvällen. Då kastade ÄIF ett antal toppspelare från division 3-laget. Det avgjorde tillställningen. Älvsbyn vann till slut med 5-0 (1-0).

Måndagens match innebar seriepremiär för Sikfors SK.  Älvsby IF 2 9-manna (som utvecklingslaget formellt heter) i division 4 damer gjorde sin andra match. Även den första vann ÄIF med 4-0 borta mot Arvidsjaur.

Matchen var mållös fram till den 37:e minuten när Evelina Isaksson satte 1-0. Då hade Anna Berglund (som gjorde fyra mål i senaste division 3-matchen mot Alvik) och hennes målskytte-kollega Emelie Hjertberg hoppat in i handlingarna. Det förändrade scenariot dramatiskt.

Det muttrades ilsket om toppningen i Sikfors-lägret efter matchen.

I andra halvlek satte Emelie Hjertberg två mål, Anna Berglund ett liksom Wilma Karlsson. Det märks att nämnda trio har kvaliteter som hör hemma högre upp i seriesystemet.

Sikfors saknade inte chanser. Bland annat hade Emelie Berglund ett jätteläge men sköt över. Även Sara Cederlund var nära att näta.

Nu kammande Sikfors noll men ändå glädjas åt att de stundtals höll jämna steg med Älvsbyns toppade utvecklingslag.

 

 

Om Skribenten
Tony är en frilansande journalist med näsa för nyheter. Obotlig tidsoptimist med tusen kreativa idéer. Positiv till det allra mesta. Står för och för vidare de journalistiska värderingarna till gruppen. En av grundarna till sidan.