Anna Berglund gjorde fyra mål när Älvsbyn vann borta mot Alvik

12 MAJ 2018

Johanna Björk och Anna Berglund på språng. Anna gjorde fyra mål! ARKIVFOTO: KRISTER PALM

Anna Berglund gjorde fyra mål när Älvsbyn besegrade Alvik på bortaplan med 4-2 (1-0).
– Vi gör det bra. Det som krävs, säger Christian Berglund, tränare i Älvsbyn som fått en lysande start på seriespelet.

Efter förra helgens seger mot Lira 3-1, fick Älvsbyn ta sig an ett annat Luleå-lag, Alvik, som åkte ur division 2 förra året.
– De har börjat om på ny kula och har ett ungt lag, berättar Christian.

Men det förtar inte Älvsbyns insats.
– Nej, men vi kan mer. I dag räckte vår insats, säger Christian som har höga krav på sitt lag.

Anna Berglund gav Älvsbyn ledningen efter 22 minuter ett resultat som stod sig första halvleken ut.

Den andra var mindre än tre minuter gammal när Anna utökade till 2-0.

Men sedan kom Alvik tillbaka målmässigt. På en minut kvitterade hemmalaget efter mål av Frida Elisabeth Johansson Oja och Lisa Nihlén.

Men Älvsbyn visade moral och övertog taktpinnen genast. I 62:a matchminuten gav Anna Berglund åter ÄIF ledningen. Och när samma Anna satte 4-2 med nio minuter kvar av matchen var saken klar.