Älvsbyn vann kvartsfinalen i COOP Cup

24 MAJ 2018

Mandi Akhtri gjorde två mål. ARKIVBILD

Älvsbyn spelar semifinal i Lilla COOP Cup (DM). Detta efter en överlägsen seger borta mot Övertorneå SK med hela 5-0 (2-0) på onsdagskvällen.
– En meriterande seger. Övertorneå är ju topplag i division 4 norra, säger tränaren Staffan ”Daffy” Renlund.

Älvsbyn dominerade från start.
– Skönt att vi gjorde en så bra match efter den bleka insatsen mot Arvidsjaur i serien senast, tycker Staffan.

Övertorneå hade ingenting att sätta emot ett kompakt Älvsbyförsvar.
– Nej, de hade väl en och en halv målchans på hela matchen.

Hemmlagt hade också svårt att värja försvarsmässigt sig mot ÄIF:s snabba fotboll. Älvsbyns segersiffror kunde ha varit större.
– Utöver målen hade vi ytterligare sex eller sju riktigt vassa målchanser, berättar ”Daffy”.

Målskyttet inleddes av Jonatan Holmqvist i den 26 minuten. I första halvlekens sista minut utökade Mandi Akhtri till 2-0. Han blev för övrigt tvåmålsskytt när han även satte 5-0.

Övrig målskytt i Älvsbyn var Nabi Moradi. Ett av ÄIF:s mål var ett självmål av Övertorneå.