Tröttkört ÄIF föll borta mot Överkalix

07 FEB 2018

Johan Ek och ÄIF Hockey har matchats intensivt den senaste veckan.

Ett tröttkört ÄIF Hockey, som spelat tre matcher på sex dagar, förlorade borta mot Överkalix med 0-6 (0-2, 0-4, 0-0) i Alltvåan.

Det var hemmalagets förstafemma med Mattias Persson, Emil Krantz, Emil Sikström, Markus Nilsson och Isak Eliasson Åström som dominerade och svarade för fem av målen!

Matchen avgjordes i slutet av första perioden och början av andra när Överkalix fick två psykologiskt viktiga mål. 44 sekunder före första pausvilan satte Emil Krantz 2-0. Bara 2:41 in i andra perioden utökade Mattias Persson till 3-0. Efter detta orkade inte ÄIF resa sig som laget gjort i många matcher tidigare under serien.

Willaim Sandsten hade möjlighet att spräcka nollan på straff i slutet av matchen.

Dessutom storspelade hemmamålvakten Victor Larsson. Han räddade ÄIF:s samtliga 27 skott på mål inklusive en straff av William Sandsten i slutet av tredje perioden.

ÄIF får nu en välbehövlig vila från spel. Nästa match blir lördagen den 17 februari hemma mot toppplaget Clemensnäs. Dagen efter kommer LN91 på besök.

Efter en intensiv period får alltså ÄIF chansen att träna och slicka såren efter alla skador och sjukdomar.